Blogissa pyörii paljon kierrättäjiä, joilla on varmasti ideoita kierrätysmateriaaleista valmistetuista askartelu- ja käsityöjutuista. Esimerkiksi, mitä kaikkea voisikaan tehdä joululahjaksi kierrätysmateriaaleista ja säästää ihanaa maapalloa sekä rahaa. Ehdottaisin, että kokoaisimme, vaikka kommenttien kautta postaukseen idiksiä talteen. Samalla voi katsoa "sillä silmällä" kierrätykseen tarjolla olevia tavaroita, josko jostain voisi tehdä jotain kivaa vaikkapa sitten lahjaksi.

Meillä kierrätykseen pääsevät ainakin:

- (omaan käyttöön) Vanhat lakanat luutuiksi yms. räteiksi. Osasta teen mummolle matonkuteita.

- pilttipurkit lyhdyiksi. Kansia olen säästänyt muistipelin tekemistä varten (ajattelin liimata kuvia sisäpuolelle) ja sitten tietysti hillopurkeiksi.

- Muovipusseista olen virkannut "mattoja", joskus olisi ajatus kokeilla askartelulehden esittelemää sulatustekniikkaa ja tehdä niistä kasseja.

- Kahvipussit kasseiksi.

- Tölkit tietysti kierrätetään, mutta osasta olen tehnyt lyhtyjä naputtamalla reikiä ja laittamalla rautalangan kahvaksi.

- Vanhoista villavaatteista haluaisin huovuttaa kasseja ja hattuja, mutta sopivia ei ole vielä löytynyt.

- Vanhoista verhoista on tehty tytölle takkeja ja kangaskasseja.

- Ruokaöljypullojen korkeista on tehty nukkekotiin vuokia maalaamalla ja pringles purkeista pönttöuuni ja puikkosäilytysrasia.

- Sanomalehdistä tehdään lahjapaperia koristelemalla, sen sijaan että ostettaisiin koristepaperia kaupasta. Edellisvuoden lahjapaperit ja -nauhat pyritään hyödyntämään. Kankaasta ommellaan lahjapusseja.

Varmasti muutakin, mutta mitä ja miten Sinä kierrätät?

Minua on muuten vaivannut se, mitä makaroonipusseista voisi tehdä. Ärsyttää heittää muovia kaatikselle, ärsyttää ylipäätään, että sitä käytetään pakkausmateriaalina, sillä sehän ei ikinä katoa mihinkään, joten olisi kiva hyödyntää sitä jotenkin. Mitä Sinä siitä teet?

Samalla haastaan KAIKKI bloginpitäjät jatkamaan tätä ideointia blogissaan ja välittämään haastetta eteenpäin :) Tehdään tästä joulusta ekologinen ja edullinen :)

Diotima.